Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Shifts in Soil Chemical Properties and Bacterial Communities Responding to Biotransformed Dry Olive Residue Used as Organic Amendment

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F15%3A10313676" target="_blank" >RIV/00216208:11310/15:10313676 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61388971:_____/15:00455600

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00248-014-0552-9" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s00248-014-0552-9</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00248-014-0552-9" target="_blank" >10.1007/s00248-014-0552-9</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Shifts in Soil Chemical Properties and Bacterial Communities Responding to Biotransformed Dry Olive Residue Used as Organic Amendment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dry olive residue (DOR) is a waste product derived from olive oil extraction and has been proposed as an organic amendment. However, it has been demonstrated that a pre-treatment, such as its transformation by saprophytic fungi, is required before DOR soil application. A greenhouse experiment was designed where 0 and 50 g kg(-1) of raw DOR (DOR), Coriolopsis floccosa-transformed DOR (CORDOR) and Fusarium oxysporum-transformed DOR (FUSDOR) were added to soil. Analyses of the soil chemical properties as well as the structure and relative abundance of bacterial and actinobacterial communities were conducted after 0, 30 and 60 days following amendment. The different amendments produced a slight decrease in soil pH and significant increases in carbon fractions, C/N ratios, phenols and K, with these increases being more significant after DOR application. Quantitative PCR assays of the 16S rRNA gene and PLFA analyses showed that all amendments favoured bacterial growth at 30 and 60 days, alth

  • Název v anglickém jazyce

    Shifts in Soil Chemical Properties and Bacterial Communities Responding to Biotransformed Dry Olive Residue Used as Organic Amendment

  • Popis výsledku anglicky

    Dry olive residue (DOR) is a waste product derived from olive oil extraction and has been proposed as an organic amendment. However, it has been demonstrated that a pre-treatment, such as its transformation by saprophytic fungi, is required before DOR soil application. A greenhouse experiment was designed where 0 and 50 g kg(-1) of raw DOR (DOR), Coriolopsis floccosa-transformed DOR (CORDOR) and Fusarium oxysporum-transformed DOR (FUSDOR) were added to soil. Analyses of the soil chemical properties as well as the structure and relative abundance of bacterial and actinobacterial communities were conducted after 0, 30 and 60 days following amendment. The different amendments produced a slight decrease in soil pH and significant increases in carbon fractions, C/N ratios, phenols and K, with these increases being more significant after DOR application. Quantitative PCR assays of the 16S rRNA gene and PLFA analyses showed that all amendments favoured bacterial growth at 30 and 60 days, alth

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE01020218" target="_blank" >TE01020218: Ekologicky šetrné nanotechnologie a biotechnologie pro čištění vod a půd</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Microbial Ecology

  • ISSN

    0095-3628

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    70

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    231-243

  • Kód UT WoS článku

    000355694900022

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84938201184