Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Advanced GC-MS method for quality and safety control of alcoholic products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F21%3A10418240" target="_blank" >RIV/00216208:11310/21:10418240 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=mgQPhtn07M" target="_blank" >https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=mgQPhtn07M</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128107" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2020.128107</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Advanced GC-MS method for quality and safety control of alcoholic products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Recently developed and validated simple and reliable quantitative method employing ethanol as an internal standard (IS) for GC-MS quantification of volatile compounds in alcoholic products was applied to 36 samples including commercially available world-famous brand spirits from 18 countries and homemade distillates. The GC-MS analyses were performed simultaneously by the suggested approach and official IS method that is prescribed in the legislation of EU and USA. The independent samples t-test was employed to evaluate the statistical difference between the results of these two methods. The test revealed no difference in the results and their repeatability. The main benefits of the suggested method are the elimination of the necessity of manual IS addition and samples density measurement thus making it more economical and productive.

  • Název v anglickém jazyce

    Advanced GC-MS method for quality and safety control of alcoholic products

  • Popis výsledku anglicky

    Recently developed and validated simple and reliable quantitative method employing ethanol as an internal standard (IS) for GC-MS quantification of volatile compounds in alcoholic products was applied to 36 samples including commercially available world-famous brand spirits from 18 countries and homemade distillates. The GC-MS analyses were performed simultaneously by the suggested approach and official IS method that is prescribed in the legislation of EU and USA. The independent samples t-test was employed to evaluate the statistical difference between the results of these two methods. The test revealed no difference in the results and their repeatability. The main benefits of the suggested method are the elimination of the necessity of manual IS addition and samples density measurement thus making it more economical and productive.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    338

  • Číslo periodika v rámci svazku

    February

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    128107

  • Kód UT WoS článku

    000580559700001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85091343862