Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Preparation for Endurance Competitions at Altitude: Physiological, Psychological, Dietary and Coaching Aspects. A Narrative Review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11510%2F18%3A10382157" target="_blank" >RIV/00216208:11510/18:10382157 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.3389/fphys.2018.01504" target="_blank" >https://doi.org/10.3389/fphys.2018.01504</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3389/fphys.2018.01504" target="_blank" >10.3389/fphys.2018.01504</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Preparation for Endurance Competitions at Altitude: Physiological, Psychological, Dietary and Coaching Aspects. A Narrative Review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    It was the Summer Olympic Games 1968 held in Mexico City (2,300 m) that required scientists and coaches to cope with the expected decline of performance in endurance athletes and to establish optimal preparation programs for competing at altitude. From that period until now many different recommendations for altitude acclimatization in advance of an altitude competition were proposed, ranging from several hours to several weeks. Those recommendations are mostly based on the separate consideration of the physiology of acclimatization, psychological issues, performance changes, logistical or individual aspects, but there is no review considering all these aspects in their entirety. Therefore, the present work primarily focusses on the period of altitude sojourn prior to the competition at altitude based on physiological and psychological aspects complemented by nutritional and sports practical considerations.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation for Endurance Competitions at Altitude: Physiological, Psychological, Dietary and Coaching Aspects. A Narrative Review

  • Popis výsledku anglicky

    It was the Summer Olympic Games 1968 held in Mexico City (2,300 m) that required scientists and coaches to cope with the expected decline of performance in endurance athletes and to establish optimal preparation programs for competing at altitude. From that period until now many different recommendations for altitude acclimatization in advance of an altitude competition were proposed, ranging from several hours to several weeks. Those recommendations are mostly based on the separate consideration of the physiology of acclimatization, psychological issues, performance changes, logistical or individual aspects, but there is no review considering all these aspects in their entirety. Therefore, the present work primarily focusses on the period of altitude sojourn prior to the competition at altitude based on physiological and psychological aspects complemented by nutritional and sports practical considerations.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30306 - Sport and fitness sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Frontiers in Physiology

  • ISSN

    1664-042X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    neuvedeno

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000448544300001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85056115172