Typy antibakteriálních agens u Salmonella enterica
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F07%3A00022246" target="_blank" >RIV/00216224:14110/07:00022246 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Typy antibakteriálních agens u Salmonella enterica
Popis výsledku v původním jazyce
Křížovým testem bylo testováno celkem 52 kmenů Salmonella enterica na produkci kmenově specifických antibakteriálních agens (tj. bakteriofágů, kolicinů, mikrocinů a sideroforů). Každý kmen byl tedy testován jako potenciální producent i indikátor. 14 kmenů (31 %) vykazovalo produkci bakteriofágů, 3 kmeny (6 %) produkovaly bakteriociny a 2 kmeny (4 %) byly schopny produkce jak bakteriocinů, tak bakteriofágů.
Název v anglickém jazyce
Antibacterial agents in the Salmonella enterica
Popis výsledku anglicky
In a cross-test, we examined 52 strains of Salmonella enterica against each other as potencial producers of specific antibacterial agents (temperate phages, bacteriocins, microcins, siderophores) and as potencial sensitive indicators for them. 14 strains(31%) showed production of phages, 3 strains (6%) produced bacteriocins and 2 strains (4%) were capable of producing both agents, phages and bacteriocins.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů