Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Geographic and temporal variations in pollen exposure across Europe

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F14%3A00077581" target="_blank" >RIV/00216224:14110/14:00077581 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/all.12419" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1111/all.12419</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/all.12419" target="_blank" >10.1111/all.12419</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Geographic and temporal variations in pollen exposure across Europe

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Background: The EC-funded EuroPrevall project examined the prevalence of food allergy across Europe. A well-established factor in the occurrence of food allergy is primary sensitization to pollen. Objective: To analyse geographic and temporal variationsin pollen exposure, allowing the investigation of how these variations influence the prevalence and incidence of food allergies across Europe. Methods: Airborne pollen data for two decades (1990-2009) were obtained from 13 monitoring sites located as close as possible to the EuroPrevall survey centres. Start dates, intensity and duration of Betulaceae, Oleaceae, Poaceae and Asteraceae pollen seasons were examined. Mean, slope of the regression, probability level (P) and dominant taxa (%) were calculated. Trends were considered significant at P &lt; 0.05.

  • Název v anglickém jazyce

    Geographic and temporal variations in pollen exposure across Europe

  • Popis výsledku anglicky

    Background: The EC-funded EuroPrevall project examined the prevalence of food allergy across Europe. A well-established factor in the occurrence of food allergy is primary sensitization to pollen. Objective: To analyse geographic and temporal variationsin pollen exposure, allowing the investigation of how these variations influence the prevalence and incidence of food allergies across Europe. Methods: Airborne pollen data for two decades (1990-2009) were obtained from 13 monitoring sites located as close as possible to the EuroPrevall survey centres. Start dates, intensity and duration of Betulaceae, Oleaceae, Poaceae and Asteraceae pollen seasons were examined. Mean, slope of the regression, probability level (P) and dominant taxa (%) were calculated. Trends were considered significant at P &lt; 0.05.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EC - Imunologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Allergy

  • ISSN

    0105-4538

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    69

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    913-923

  • Kód UT WoS článku

    000337674900011

  • EID výsledku v databázi Scopus