Konzumace ovoce a zeleniny a jiné stravovací zvyklosti romské populace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F14%3A00077600" target="_blank" >RIV/00216224:14110/14:00077600 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Konzumace ovoce a zeleniny a jiné stravovací zvyklosti romské populace
Popis výsledku v původním jazyce
Článek podává náhled na stravovací zvyklosti romské populace od dob minulých až po současnost. V porovnání s tradičním chudým stravováním je dnešní výživa Romů zásadně odlišná. Studií zaměřených na stravování romské populace není mnoho, avšak ty doposudpublikované poukazují na několik zásadních nedostatků. Zejména se jedná o nadměrný příjem tuků a jednoduchých sacharidů na úkor bílkovin, ovoce a zeleniny.
Název v anglickém jazyce
Fruit and Vegetable Intake and Dietary Habits of Roma Population
Popis výsledku anglicky
The article describes fruit and vegetable intake and dietary habits in Roma population.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Hygiena
ISSN
1802-6281
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
179-183
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—