Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Listeria monocytogenes a doplňkový prodej potravin ve zdravotnických zařízeních

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F16%3A00090144" target="_blank" >RIV/00216224:14110/16:00090144 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Listeria monocytogenes a doplňkový prodej potravin ve zdravotnických zařízeních

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Doplňkový prodej potravin ve zdravotnických zařízeních zcela běžně obsahuje nabídku produktů, které jsou vysoce rizikové pro osoby se změněným stavem imunity. Rešerše vědecké literatury uvádí evidované případy rozšíření listeriózy právě touto cestou. Také mínění veřejnosti o bezpečnosti těchto výrobků je nízká. Otázka bezpečnosti výrobků v nabídce doplňkového prodeje by měla být zvažována jako zájem v ochraně veřejného zdraví.

  • Název v anglickém jazyce

    Listeria monocytogenes and points of sale of food products in retail centers in health care facilities

  • Popis výsledku anglicky

    Points of sale of food products in retail centers localized in health care facilities routinely offer some products which are high-risky for some individuals with an altered immune status. Current scientific evidence indicates possibility of spreading of listeriosis through this way. Also, public opinion about the safety of delicious products is low. The issue of products safety offered in retail centres in health care facilities should be considered as a concern of the public health.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinářská revue

  • ISSN

    1801-9102

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2016

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    46-47

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus