Víno a další fermentované látky v náboženském právu a dějinách islámu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14210%2F13%3A00071202" target="_blank" >RIV/00216224:14210/13:00071202 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Víno a další fermentované látky v náboženském právu a dějinách islámu
Popis výsledku v původním jazyce
Vyžádaná přednáška se zabývala otázkou dichotomie mezi striktním zákazem požívání vína a alkoholu v islámském náboženském právu a realitou islámských dějin a kulinářské kultury ve středověku i současnosti.
Název v anglickém jazyce
Wine and other Fermented Substances in the Religious Law and the History of Islam
Popis výsledku anglicky
The requested lecture tackled the issue of a dichotomy between a strict prohibition of drinking wine and other types of alcoholic beverages and the reality of the Islamic history and the culinary culture in the course of the Middle Ages and/or the modernand contemporary history.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
AA - Filosofie a náboženství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů