Parnasistní nektar, realistické uzenky a naturalistický hlad? K motivům jídla a jeho funkcím v české beletrii druhé poloviny 19. století
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14210%2F17%3A00099811" target="_blank" >RIV/00216224:14210/17:00099811 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Parnasistní nektar, realistické uzenky a naturalistický hlad? K motivům jídla a jeho funkcím v české beletrii druhé poloviny 19. století
Popis výsledku v původním jazyce
Druhá polovina 19. století byla naplněna diskusemi o uměleckých rysech nové české literatury. Studie klasifikuje jídlo a jeho pojetí v různých literárních diskursech - biedermeiru, parnasismu, realismu a naturalismu.
Název v anglickém jazyce
The parnassianistic nectar, realistic sausages and naturalistic hunger? The food motives and its functions in Czech fiction of the second half of the 19th century
Popis výsledku anglicky
The second half of the 19th century was filled with discussions about artistic features of the new Czech fiction. The study classifies food and its notions in several literary discourses - in the period of biedermeier, parnassianism, realism and naturalism.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
60204 - General literature studies
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Krajiny prostřených a prázdných stolů II. Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu
ISBN
9788075600875
Počet stran výsledku
15
Strana od-do
230-244
Počet stran knihy
332
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice
Kód UT WoS kapitoly
—