Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Parnasistní nektar, realistické uzenky a naturalistický hlad? K motivům jídla a jeho funkcím v české beletrii druhé poloviny 19. století

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14210%2F17%3A00099811" target="_blank" >RIV/00216224:14210/17:00099811 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Parnasistní nektar, realistické uzenky a naturalistický hlad? K motivům jídla a jeho funkcím v české beletrii druhé poloviny 19. století

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Druhá polovina 19. století byla naplněna diskusemi o uměleckých rysech nové české literatury. Studie klasifikuje jídlo a jeho pojetí v různých literárních diskursech - biedermeiru, parnasismu, realismu a naturalismu.

  • Název v anglickém jazyce

    The parnassianistic nectar, realistic sausages and naturalistic hunger? The food motives and its functions in Czech fiction of the second half of the 19th century

  • Popis výsledku anglicky

    The second half of the 19th century was filled with discussions about artistic features of the new Czech fiction. The study classifies food and its notions in several literary discourses - in the period of biedermeier, parnassianism, realism and naturalism.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60204 - General literature studies

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Krajiny prostřených a prázdných stolů II. Evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu

  • ISBN

    9788075600875

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    230-244

  • Počet stran knihy

    332

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Kód UT WoS kapitoly