Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Degradation of 4-nitroguaiacol and other nitroaromatic compounds by bacterial strain J7

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F02%3A00006347" target="_blank" >RIV/00216224:14310/02:00006347 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Degradation of 4-nitroguaiacol and other nitroaromatic compounds by bacterial strain J7

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bacterial strain J7 was isolated from soil. This bacterium is capable to degrade nitroaromatic compounds. The strain J7 is Gram positive, strict aerobic bacterium, who exhibit a typical irregular rod-coccus cycle with fragmentation. The strain J7 formedopaque, slightly convex, creamy colonies. The bacterium was isolated by selectively enrichment with 4-nitroguaiacol in mineral SBM medium. The optimum for growth and degradation of the strain activity is 28 stupňů Celsia. The strain J7 was identified asa member of the genus Rhodococcus on the basis of morfology, physiology, biochemical characterisation, whole cell fatty acid composition. and determination of partial sequence of genes for 16S rRNA. We suppose, that the strain J7 belongs to Rhodococcus opacus or Rhodococcus percolatus on the base of identity of 16S rRNA sequence. Degradation was tested for these nitroaromatic compounds: 4-nitrocatechol, 4-nitroguaiacol, 5-nitroguaiacol, 2-nitrophenol, 3-nitrophenol, 4-nitrophenol, 2,4-di

  • Název v anglickém jazyce

    Degradation of 4-nitroguaiacol and other nitroaromatic compounds by bacterial strain J7

  • Popis výsledku anglicky

    Bacterial strain J7 was isolated from soil. This bacterium is capable to degrade nitroaromatic compounds. The strain J7 is Gram positive, strict aerobic bacterium, who exhibit a typical irregular rod-coccus cycle with fragmentation. The strain J7 formedopaque, slightly convex, creamy colonies. The bacterium was isolated by selectively enrichment with 4-nitroguaiacol in mineral SBM medium. The optimum for growth and degradation of the strain activity is 28 stupňů Celsia. The strain J7 was identified asa member of the genus Rhodococcus on the basis of morfology, physiology, biochemical characterisation, whole cell fatty acid composition. and determination of partial sequence of genes for 16S rRNA. We suppose, that the strain J7 belongs to Rhodococcus opacus or Rhodococcus percolatus on the base of identity of 16S rRNA sequence. Degradation was tested for these nitroaromatic compounds: 4-nitrocatechol, 4-nitroguaiacol, 5-nitroguaiacol, 2-nitrophenol, 3-nitrophenol, 4-nitrophenol, 2,4-di

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA204%2F00%2FP095" target="_blank" >GA204/00/P095: Mikrobiální transformace organických polutantů ve směsích</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VI. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů

  • ISBN

    80-210-2777-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    71

  • Název nakladatele

    Masarykova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    7. února 2002, Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku