Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Integration of on-line protein digestion by trypsin in capillary electrophoresis by means of electrophoretically mediated microanalysis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F09%3A00029144" target="_blank" >RIV/00216224:14310/09:00029144 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Integration of on-line protein digestion by trypsin in capillary electrophoresis by means of electrophoretically mediated microanalysis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this work, electrophoretically mediated microanalysis (EMMA) was applied to the in-capillary tryptic digestion of proteins for proteomic purposes. Compared to classical in-solution tryptic digestion or the trypsin reactor commonly used for this purpose, the EMMA based method is rapid, can be automated and requires only small amounts of trypsin and protein preparations. Moreover, the protein digestion and the analysis of the resulting peptides are integrated into one procedure. A combination of the EMMA methodology with a partial filling technique was used in this study, since the pH optimum of the trypsin reaction differs strongly from the best pH for the CE separation of peptides. In this setup, part of the capillary is filled with the best bufferfor the tryptic digestion (50 mM Tris-HCl buffer, pH 8.5) whereas the rest of the capillary is filled with the background electrolyte optimal for peptide separation (0.1 M phosphate buffer, pH 2.5).

  • Název v anglickém jazyce

    Integration of on-line protein digestion by trypsin in capillary electrophoresis by means of electrophoretically mediated microanalysis

  • Popis výsledku anglicky

    In this work, electrophoretically mediated microanalysis (EMMA) was applied to the in-capillary tryptic digestion of proteins for proteomic purposes. Compared to classical in-solution tryptic digestion or the trypsin reactor commonly used for this purpose, the EMMA based method is rapid, can be automated and requires only small amounts of trypsin and protein preparations. Moreover, the protein digestion and the analysis of the resulting peptides are integrated into one procedure. A combination of the EMMA methodology with a partial filling technique was used in this study, since the pH optimum of the trypsin reaction differs strongly from the best pH for the CE separation of peptides. In this setup, part of the capillary is filled with the best bufferfor the tryptic digestion (50 mM Tris-HCl buffer, pH 8.5) whereas the rest of the capillary is filled with the background electrolyte optimal for peptide separation (0.1 M phosphate buffer, pH 2.5).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Electrophoresis

  • ISSN

    0173-0835

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    13

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000268626900017

  • EID výsledku v databázi Scopus