Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biochemical and histopathological responses of Wistar rats to oral intake of microcystins and cyanobacterial biomass

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F13%3A00065693" target="_blank" >RIV/00216224:14310/13:00065693 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/13:00208808 RIV/62157124:16270/13:43872094 RIV/00027162:_____/13:#0001060

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biochemical and histopathological responses of Wistar rats to oral intake of microcystins and cyanobacterial biomass

  • Popis výsledku v původním jazyce

    OBJECTIVES: Cyanobacteria are producers of potent and environmentally abundant microcystins, representing an emerging global health issue. In the present study, we investigated the impact of pure microcystins and cyanobacterial biomass on laboratory rats(Wistar albino rats, males, 30 days old) under different exposure scenarios. METHODS: The rats were fed diets containing fish meat with microcystins in various concentrations and forms (cyanobacterial biomass and isolated microcystins) for 28 days. RESULTS: Although considerable amounts of microcystins (MCs) were administered to the rats, all levels of MCs in the liver were close to the detection limit (3-5 ng/g fresh weight) using liquid chromatography - tandem mass spectrometry.

  • Název v anglickém jazyce

    Biochemical and histopathological responses of Wistar rats to oral intake of microcystins and cyanobacterial biomass

  • Popis výsledku anglicky

    OBJECTIVES: Cyanobacteria are producers of potent and environmentally abundant microcystins, representing an emerging global health issue. In the present study, we investigated the impact of pure microcystins and cyanobacterial biomass on laboratory rats(Wistar albino rats, males, 30 days old) under different exposure scenarios. METHODS: The rats were fed diets containing fish meat with microcystins in various concentrations and forms (cyanobacterial biomass and isolated microcystins) for 28 days. RESULTS: Although considerable amounts of microcystins (MCs) were administered to the rats, all levels of MCs in the liver were close to the detection limit (3-5 ng/g fresh weight) using liquid chromatography - tandem mass spectrometry.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    DJ - Znečištění a kontrola vody

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Neuroendocrinology Letters

  • ISSN

    0172-780X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    34

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SE - Švédské království

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    11-20

  • Kód UT WoS článku

    000330901000002

  • EID výsledku v databázi Scopus