Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Viticulture in the Czech Republic: Some spatio-temporal trends

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F14%3A00075417" target="_blank" >RIV/00216224:14310/14:00075417 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/mgr-2014-0001" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/mgr-2014-0001</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/mgr-2014-0001" target="_blank" >10.2478/mgr-2014-0001</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Viticulture in the Czech Republic: Some spatio-temporal trends

  • Popis výsledku v původním jazyce

    From a global perspective, the growing of grapevines in the Czech Republic is of peripheral importance. For a group of grape-growing villages in southern Moravia, however, the making of wine is bound up with local history, traditions and cultural life, and contributes significantly to the local economy. This paper describes the current status of viticulture in Bohemia and Moravia, addressing changes in the number and structure of wine producers and pointing out some qualitative changes that the businessis undergoing. Changing consumer tastes have brought a demand for quality wines of local origin, which cannot be met without high quality care of vineyards throughout the lifetime of the vines. Special attention is given to two alternative ways of tending vineyards ? the development of integrated production, and organic viticulture ? that are developing rapidly in the Czech Republic even when compared to Austria and Germany.

  • Název v anglickém jazyce

    Viticulture in the Czech Republic: Some spatio-temporal trends

  • Popis výsledku anglicky

    From a global perspective, the growing of grapevines in the Czech Republic is of peripheral importance. For a group of grape-growing villages in southern Moravia, however, the making of wine is bound up with local history, traditions and cultural life, and contributes significantly to the local economy. This paper describes the current status of viticulture in Bohemia and Moravia, addressing changes in the number and structure of wine producers and pointing out some qualitative changes that the businessis undergoing. Changing consumer tastes have brought a demand for quality wines of local origin, which cannot be met without high quality care of vineyards throughout the lifetime of the vines. Special attention is given to two alternative ways of tending vineyards ? the development of integrated production, and organic viticulture ? that are developing rapidly in the Czech Republic even when compared to Austria and Germany.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    DE - Zemský magnetismus, geodesie, geografie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Moravian Geographical Reports

  • ISSN

    1210-8812

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    2-14

  • Kód UT WoS článku

    000336085000001

  • EID výsledku v databázi Scopus