Bacterial community dynamics in a rumen fluid bioreactor during in-vitro cultivation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F16%3A00088379" target="_blank" >RIV/00216224:14310/16:00088379 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jbiotec.2016.07.013" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.jbiotec.2016.07.013</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jbiotec.2016.07.013" target="_blank" >10.1016/j.jbiotec.2016.07.013</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Bacterial community dynamics in a rumen fluid bioreactor during in-vitro cultivation
Popis výsledku v původním jazyce
To study the various processes in the rumen the in vitro techniques are widely used to realize more controlled and reproducible conditions compared to in vivo experiments. Mostly, only the parameters like pH changes, volatile fatty acids content or metabolite production are monitored. In this study we examine the bacterial community dynamics of rumen fluid in course of ten day cultivation realize under standard conditions described in the literature. Whereas the pH values, total VFA content and A/P ratio in bioreactor were consistent with natural conditions in the rumen, the mean redox-potential values of 251 and 243 mV were much more negative. For culture-independent assessment of bacterial community composition, the Illumina MiSeq results indicated that the community contained 292 bacterial genera. In course of ten days cultivation a significant changes in the microbial community were measured when Bacteroidetes to Firmicutes ratio changed from 3.2 to 1.
Název v anglickém jazyce
Bacterial community dynamics in a rumen fluid bioreactor during in-vitro cultivation
Popis výsledku anglicky
To study the various processes in the rumen the in vitro techniques are widely used to realize more controlled and reproducible conditions compared to in vivo experiments. Mostly, only the parameters like pH changes, volatile fatty acids content or metabolite production are monitored. In this study we examine the bacterial community dynamics of rumen fluid in course of ten day cultivation realize under standard conditions described in the literature. Whereas the pH values, total VFA content and A/P ratio in bioreactor were consistent with natural conditions in the rumen, the mean redox-potential values of 251 and 243 mV were much more negative. For culture-independent assessment of bacterial community composition, the Illumina MiSeq results indicated that the community contained 292 bacterial genera. In course of ten days cultivation a significant changes in the microbial community were measured when Bacteroidetes to Firmicutes ratio changed from 3.2 to 1.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA13-34134S" target="_blank" >GA13-34134S: Metabolizmus izoflavonů v bachoru se zaměřením na obsah equolu v kravském mléce</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Biotechnology
ISSN
0168-1656
e-ISSN
—
Svazek periodika
234
Číslo periodika v rámci svazku
september
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
43-49
Kód UT WoS článku
000382193600005
EID výsledku v databázi Scopus
—