Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Non-Saccharomyces Yeasts and Their Importance in the Brewing Industry Part I -Brettanomyces (Dekkera)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F16%3A00113625" target="_blank" >RIV/00216224:14310/16:00113625 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/16:N0000066

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201607-0001_Kvasinky_non-Saccharomyces_a_jejich_vyznam_v_pivovarskem_prumyslu_I_cast-_Brettanomyces_Dekkera.php" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201607-0001_Kvasinky_non-Saccharomyces_a_jejich_vyznam_v_pivovarskem_prumyslu_I_cast-_Brettanomyces_Dekkera.php</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2016024" target="_blank" >10.18832/kp2016024</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Non-Saccharomyces Yeasts and Their Importance in the Brewing Industry Part I -Brettanomyces (Dekkera)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the history of beer production, yeasts of genera other than Saccharomyces occurred as part of a spontaneous fermentation. They are now mostly regarded as contaminants producing undesirable sensorially active substances and CO2. Exceptions are special beer styles (e.g. lambic and gueuze), in which the metabolic activity of non-Saccharomyces yeasts (in particular genera Brettanomyces and Dekkeraa) is a key element. The article gives the characteristics and taxonomy of Brettanomyces and Dekkera yeast and describes the basic microbiological aspects of brewing lambic and gueuze.

  • Název v anglickém jazyce

    Non-Saccharomyces Yeasts and Their Importance in the Brewing Industry Part I -Brettanomyces (Dekkera)

  • Popis výsledku anglicky

    In the history of beer production, yeasts of genera other than Saccharomyces occurred as part of a spontaneous fermentation. They are now mostly regarded as contaminants producing undesirable sensorially active substances and CO2. Exceptions are special beer styles (e.g. lambic and gueuze), in which the metabolic activity of non-Saccharomyces yeasts (in particular genera Brettanomyces and Dekkeraa) is a key element. The article gives the characteristics and taxonomy of Brettanomyces and Dekkera yeast and describes the basic microbiological aspects of brewing lambic and gueuze.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    198-205

  • Kód UT WoS článku

    000453905200001

  • EID výsledku v databázi Scopus