Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ANALÝZA VÝŽIVOVÝCH SPECIFIK U DOSPÍVAJÍCÍCH A JEJICH VYUŽITÍ VE VÝCHOVNÉM PROCESU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14410%2F07%3A00034595" target="_blank" >RIV/00216224:14410/07:00034595 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    ANALÝZA VÝŽIVOVÝCH SPECIFIK U DOSPÍVAJÍCÍCH A JEJICH VYUŽITÍ VE VÝCHOVNÉM PROCESU

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výzkumný projekt bude zaměřen na zmapování stravovacích návyků u žáků základních škol v Jihomoravském kraji (průměrný denní energetický příjem s přihlédnutím ke glykemickému indexu potravin, denní rozvržení stravy, pitný režim) a na vybrané faktory (pohlaví, věk, pohybová aktivita, místo konzumace stravy, počet přítomných osob, bezprostřední pocity před příjmem stravy, pocity sytosti po konzumaci stravy atd.), které mohou mít na stravovací návyky vliv. Konečným cílem výzkumu je navrhnout, na základě zjištěných dat, didaktické materiály a postupy práce zaměřené na osvojování vhodných stravovacích návyků žáky II. stupně ZŠ v rámci výuky.

  • Název v anglickém jazyce

    ANALYSIS OF NOURISHING SPECIFICS OF JUVENILE AND THEIR UTILIZATION IN PEDAGOGICAL PROCESS

  • Popis výsledku anglicky

    The research project deals with mapping of nourishing habits of primary school students (average energy intake with respect to foodstuffs glycemic index, daily distribution of food, fluid intake) and selected factors (sex, age, motion activity, place offood eating, number of present persons, immediate impressions before food eating, immediate impressions of satiety after food eating etc.), which could be influenced on nourishing habits. The final objective of the research is to propose the didactics materials and working procedures concentrated on convenient nourishing habits for primary school students, based on established data.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AM - Pedagogika a školství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VIII. vedecká konferencia doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov

  • ISBN

    978-80-8094-106-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    924

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    FPV UKF

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku