Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace multikomponentní analýzy na stanovení obsahu potravinářských barviv v třísložkových systémech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14410%2F14%3A00079041" target="_blank" >RIV/00216224:14410/14:00079041 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://k101.unob.cz/kolokvium/7archiv/2014/1abs/0prisp/3jancarl.pdf" target="_blank" >http://k101.unob.cz/kolokvium/7archiv/2014/1abs/0prisp/3jancarl.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aplikace multikomponentní analýzy na stanovení obsahu potravinářských barviv v třísložkových systémech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci je podrobně popsána problematika multikomponentní klasické analýzy v přesně určených a přeurčených systémech tří složek. Teoretické poznatky třísložkové analýzy a výběru vlnových délek jsou aplikovány na praktické spektrofotometrické multikomponentní stanovení obsahu syntetických potravinářských barviv ve vybraných vzorcích sirupů a instantního nápoje. Výzkum byl prováděn jak v přesně určených, tak v přeurčených systémech. Vzhledem k běžné dostupnosti analyzovaných nápojů je možné provádět stanovení i v laboratorních cvičeních z analytické chemie.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of the Multicomponent Analysis on Food Dyes Content Determination in Three-Componental Systems

  • Popis výsledku anglicky

    The problems of the multicomponent analysis in determined and over determined systems of three components are described in this work. Theoretical knowledge of the three-componental analysis and the choose of wavelengths are applied on the practical spectrophotometric multicomponent determination of the synthetic food dyes content in chosen samples of sirups and instant drink. The research was done in determined and over determined systems. With respect to the accessibility of the analysed drinks is possible to execute these determinations also in laboratory trainings from analytical chemistry.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXXII International Colloquium on the Management of Educational Process: Proceedings of abstracts and electronic version of reviewed contributions on CD-ROM.

  • ISBN

    9788072319589

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita obrany

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku