Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Exploration of Beer Proteome Using OFFGEL Prefractionation in Combination with Two-Dimensional Gel Electrophoresis with Narrow pH Range Gradients

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14740%2F12%3A00059650" target="_blank" >RIV/00216224:14740/12:00059650 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf204475e" target="_blank" >http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf204475e</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf204475e" target="_blank" >10.1021/jf204475e</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Exploration of Beer Proteome Using OFFGEL Prefractionation in Combination with Two-Dimensional Gel Electrophoresis with Narrow pH Range Gradients

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two-dimensional gel electrophoresis in combination with mass spectrometry has already been applied successfully to study beer proteome. Due to the abundance of protein Z in beer samples, prefractionation techniques might help to improve beer proteome coverage. Proteins from four lager beers of different origins were separated by two-dimensional electrophoresis (2-DE) followed by tandem mass spectrometric analysis. Initially 52 proteins mostly from Hordeum vulgare (22 proteins) and Saccharomyces species(25 proteins) were identified. Preparative isoelectric focusing by OFFGEL Fractionator was applied prior to 2-DE to improve its resolution power. As a result of this combined approach, a total of 70 beer proteins from Hordeum vulgare (30 proteins), fromSaccharomyces species (31 proteins), and from other sources (9 proteins) were identified. Of these, 37 proteins have not been previously reported in beer samples.

  • Název v anglickém jazyce

    Exploration of Beer Proteome Using OFFGEL Prefractionation in Combination with Two-Dimensional Gel Electrophoresis with Narrow pH Range Gradients

  • Popis výsledku anglicky

    Two-dimensional gel electrophoresis in combination with mass spectrometry has already been applied successfully to study beer proteome. Due to the abundance of protein Z in beer samples, prefractionation techniques might help to improve beer proteome coverage. Proteins from four lager beers of different origins were separated by two-dimensional electrophoresis (2-DE) followed by tandem mass spectrometric analysis. Initially 52 proteins mostly from Hordeum vulgare (22 proteins) and Saccharomyces species(25 proteins) were identified. Preparative isoelectric focusing by OFFGEL Fractionator was applied prior to 2-DE to improve its resolution power. As a result of this combined approach, a total of 70 beer proteins from Hordeum vulgare (30 proteins), fromSaccharomyces species (31 proteins), and from other sources (9 proteins) were identified. Of these, 37 proteins have not been previously reported in beer samples.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    J. Agric. Food Chem.

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    2418-2426

  • Kód UT WoS článku

    000301407000004

  • EID výsledku v databázi Scopus