Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Know eat, know live at the turn fo 18th and 19th century: Countess Schlik's cookbook

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25210%2F14%3A39899090" target="_blank" >RIV/00216275:25210/14:39899090 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    francouzština

  • Název v původním jazyce

    Savoir manger, savoir vivre au tournant des XVIIIe et XIXe si?cles (Recueil des recettes de la comtesse Schlick).

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Le livre des recettes manuscrites de la comtesse Marie Philippine Schlick (1766-1843) présente l'univers alimentaire des élites de l'Europe centrale pendant la premi?re moitié du XIX s. environ, a l'époque o? l'on ne met plus l'accent sur la quantité, mais sur la qualité et sur l'apparence de la nourriture. Les recettes et les cartes de menus de ce livret témoignent m?me d'autres changements dus a l'époque. Quelques fiches refl?tent la "communication alimentaire"et l'influence des usages culinaires français et anglaise.

  • Název v anglickém jazyce

    Know eat, know live at the turn fo 18th and 19th century: Countess Schlik's cookbook

  • Popis výsledku anglicky

    The Philippine Schlik's (1766 - 1843) manuscript cookbook represents the culinary world of the Central Europe's elites at the turn of the 18th and 19th and during the first half of the 19th centuries. Recipes and the menus reveal many changes influencedby the impact of the French, Italian and English cuisine.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    AB - Dějiny

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA14-08857S" target="_blank" >GA14-08857S: Kuchařské knihy v kontextu české literární kultury a každodennosti 19. století</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Château, cuisines & dépendances

  • ISBN

    978-2-35613-116-4

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    291-298

  • Počet stran knihy

    359

  • Název nakladatele

    Ausonius

  • Místo vydání

    Bordeaux

  • Kód UT WoS kapitoly