Funkce kuchařských knih v české a slovinské literární kultuře první poloviny 19. století
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25210%2F17%3A39912055" target="_blank" >RIV/00216275:25210/17:39912055 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Funkce kuchařských knih v české a slovinské literární kultuře první poloviny 19. století
Popis výsledku v původním jazyce
Kapitola se zabývá srovnáním funkcí kuchařských knih v české a slovinské literární kultuře 19. století. Všímá si cílového publika, autorů, jejich motivací, zdrojů a vlivů i samotného jazyka knih.
Název v anglickém jazyce
Functions of Cookery Books in Czech and Slovenian Literary Culture in the 1st half of the 19th Century
Popis výsledku anglicky
This chapter concerns on comparison of functions of cookery books in Czech and Slovenian literary culture of the 19th century. It compares the authors, their motivations, sources and influences, the readers, but also the language of the books itself.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
60206 - Specific literatures
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA14-08857S" target="_blank" >GA14-08857S: Kuchařské knihy v kontextu české literární kultury a každodennosti 19. století</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Krajiny prostřených i prázdných stolů II : evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu
ISBN
978-80-7560-087-5
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
145-158
Počet stran knihy
332
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice
Kód UT WoS kapitoly
—