Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Funkce kuchařských knih v české a slovinské literární kultuře první poloviny 19. století

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25210%2F17%3A39912055" target="_blank" >RIV/00216275:25210/17:39912055 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Funkce kuchařských knih v české a slovinské literární kultuře první poloviny 19. století

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kapitola se zabývá srovnáním funkcí kuchařských knih v české a slovinské literární kultuře 19. století. Všímá si cílového publika, autorů, jejich motivací, zdrojů a vlivů i samotného jazyka knih.

  • Název v anglickém jazyce

    Functions of Cookery Books in Czech and Slovenian Literary Culture in the 1st half of the 19th Century

  • Popis výsledku anglicky

    This chapter concerns on comparison of functions of cookery books in Czech and Slovenian literary culture of the 19th century. It compares the authors, their motivations, sources and influences, the readers, but also the language of the books itself.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60206 - Specific literatures

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA14-08857S" target="_blank" >GA14-08857S: Kuchařské knihy v kontextu české literární kultury a každodennosti 19. století</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Krajiny prostřených i prázdných stolů II : evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu

  • ISBN

    978-80-7560-087-5

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    145-158

  • Počet stran knihy

    332

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Kód UT WoS kapitoly