Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

When bread grinds between the teeth ... Czech cuisine during the First World War

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25210%2F17%3A39913739" target="_blank" >RIV/00216275:25210/17:39913739 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    francouzština

  • Název v původním jazyce

    Quand le pain fait grincer des dents… Cuisine et aliments dans le pays tchèques 1914 – 1918,

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pendent la Grande guerre, la dure réalité de l´alimentation fut renoncer a la culture culinaire. La hausse subite des prix des denrés alimentaires, , les divers restrictions contribuerent a la mauvaise situation de l´approvisionnement.

  • Název v anglickém jazyce

    When bread grinds between the teeth ... Czech cuisine during the First World War

  • Popis výsledku anglicky

    The First World War meant, among other things, radical changes in eating habits and possibilities. Catering options have changed. The consumption of sugar, meat, butter has been reduced radically. In the spring of 1916, the government introduced a rationalization economy that radically made the supply situation worse. War cookbooks that originated in 1916 and on which the contribution is based have become inaccessible due to the rationalization economy.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA14-08857S" target="_blank" >GA14-08857S: Kuchařské knihy v kontextu české literární kultury a každodennosti 19. století</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Prager Wirtschafts- und sozialhistorische Mitteilungen : Prague Economic nad Social History Papers

  • ISSN

    1803-7518

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2/2017

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    " 7 – 18"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus