ICP OES analýza instatních polévek a kořenících směsí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F06%3A00004530" target="_blank" >RIV/00216275:25310/06:00004530 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
ICP OES analýza instatních polévek a kořenících směsí
Popis výsledku v původním jazyce
Práce je věnována prvkové analýze (Na, K, Mg, Ca, P, Cd, Cr, Cu, Fe, Mn, Ni, Pb a Zn) instatních polévek a kořenících směsí s vysokým obsahem soli pomocí ICP OES. Bylo provedeno srovnání výsledků analýz mineralizátů za použití kalibračních standardů pouze stabilizovaných kyselinou dusičnou, standardů v 10% kyselině dusičné, interních standardů a standardního přídavku.
Název v anglickém jazyce
ICP OES analysis of instant soups and spice mixtures
Popis výsledku anglicky
The paper deals with elemental analysis (Na, K, Mg, Ca, P, Cd, Cr, Cu, Fe, Mn, Ni, Pb and Zn) of instant soups and seasoning mixtures with high salinity using ICP-OES. For decomposed samples, the results of analysis using aqueous calibration standards stabilised with nitric acid, standards in 10% nitric acid, internal standardisation and standard additions were compared.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník semináře Mikroelementy
ISBN
80-86380-35-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
102-108
Název nakladatele
2 Theta
Místo vydání
Český Těšín, Česká republika
Místo konání akce
Medlov
Datum konání akce
5. 9. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—