Stanovení adsorpčních izoterem perníku hygroskopickou metodou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F07%3A00005872" target="_blank" >RIV/00216275:25310/07:00005872 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení adsorpčních izoterem perníku hygroskopickou metodou
Popis výsledku v původním jazyce
Adsorption isotherms of gingerbread were obtained in the temperature range of 20 - 30°C and the experimental data were ffitted using their linear form of GAB, BET, caurie and Henderson equation. The adsorption curves exhibited sigmoid shape corresopndingto the type III, typical for many foods. It could be implied from the results that keeping moisture content of gigerbreads up to 12 - 15% d.b. may ensure long shelf life of this products during storage at room temperature.
Název v anglickém jazyce
Determination of gingerbread adsorption isotherms by hygroscopic method
Popis výsledku anglicky
Adsorption isotherms of gingerbread were obtained in the temperature range of 20 - 30°C and the experimental data were ffitted using their linear form of GAB, BET, caurie and Henderson equation. The adsorption curves exhibited sigmoid shape corresopndingto the type III, typical for many foods. It could be implied from the results that keeping moisture content of gigerbreads up to 12 - 15% d.b. may ensure long shelf life of this products during storage at room temperature.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA203%2F05%2F2106" target="_blank" >GA203/05/2106: Moderní instrumentace v chemické, potravinářské a klinické analýze</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XVI. medzinárodnej konferencie Laboralim 2007 o analytických metódach v potravinárstve v súlade s harmonizáciou legislativy EU
ISBN
978-80-227-2628-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
196-198
Název nakladatele
Slovenská technická univezita v Bratislave
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—