Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiální počty a enzymatické aktivity v zemědělských půdách a jejich změny během skladování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F08%3A00007875" target="_blank" >RIV/00216275:25310/08:00007875 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microbial numbers and enzymatic activities in agricultural soils and their variations during the storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The manipulation of soil microbial communities using soil and crop management practices is a basic strategy in the development of stable agricultural systems. Such systems are based, in part, on the efficient management of soil microorganisms to improvesoil quality. Microbial numbers and enzymatic activities in agricultural soils that differed in fertilization practice, method and intensity of tillage, and crop rotation were investigated. Agricultural soils showed significant differences in some of physical-chemical properties (phosphorus content, available Ca) between the two cropping systems tested. Microbial counts as well as enzyme activities of the site with crop rotation were higher than in the soil under many years of continuous banana cultivation. The decrease in microbial activity of tested soils after the storage for 30 and 60 days at room temperature indicates that selected temperature is not suitable for storage, even for the short periods.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbial numbers and enzymatic activities in agricultural soils and their variations during the storage

  • Popis výsledku anglicky

    The manipulation of soil microbial communities using soil and crop management practices is a basic strategy in the development of stable agricultural systems. Such systems are based, in part, on the efficient management of soil microorganisms to improvesoil quality. Microbial numbers and enzymatic activities in agricultural soils that differed in fertilization practice, method and intensity of tillage, and crop rotation were investigated. Agricultural soils showed significant differences in some of physical-chemical properties (phosphorus content, available Ca) between the two cropping systems tested. Microbial counts as well as enzyme activities of the site with crop rotation were higher than in the soil under many years of continuous banana cultivation. The decrease in microbial activity of tested soils after the storage for 30 and 60 days at room temperature indicates that selected temperature is not suitable for storage, even for the short periods.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A

  • ISSN

    1211-5541

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus