Potenciální využití redoxních enzymů v biosenzorech pro kontrolu potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F08%3A00007983" target="_blank" >RIV/00216275:25310/08:00007983 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potenciální využití redoxních enzymů v biosenzorech pro kontrolu potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Byly testovány uhlíkové tištěné elektrody s mediátorem RhO2 jako biosenzory pro detekci glukózy, ethanolu, hypoxanthinu, galaktózy a cholinu s využitím odpovídajích oxidázových enzymů a NADH při použití alkohol dehydrogenázy.
Název v anglickém jazyce
Potential Utilization of Redox Enzymes in Biosensors for Food Control
Popis výsledku anglicky
Screen-printed carbon electrodes modified with RhO2 as mediator together with corresponding oxidases were utilized for detection of glucose, ethanol, hypoxanthine, galactose and choline. NADH was assayed using alcohol dehydrogenase.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CG - Elektrochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LC06035" target="_blank" >LC06035: Centrum biofyzikální chemie, bioelektrochemie a bioanalýzy. Nové nástroje pro genomiku, proteomiku a biomedicínu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek z XXVIII. mezinárodního odborného semináře Moderní elektrochemické metody
ISBN
978-80-86238-39-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
BEST Servis
Místo vydání
Ústí nad Labem
Místo konání akce
Jetřichovice
Datum konání akce
29. 5. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—