Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The optimization procedure for the attachment of Saccharomyces cerevisiae on the surface of a carbon paste electrode.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F11%3A39885428" target="_blank" >RIV/00216275:25310/11:39885428 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The optimization procedure for the attachment of Saccharomyces cerevisiae on the surface of a carbon paste electrode.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Various kind of organic dyes (Amido black, phenol red, rhodamine B, neutral red, eriochrome black T, O-cresol, crystal blue, fuchsine) were studied on the purpose of indirectly evaluating the attachment process of Saccharomyces cerevisiea on the surfaceof carbon paste electrode (CPE). The optimimal condition for adsorption of organic dye on CPE (time of accumulation, concentration, stirring speed) was obtained. Besides, the current derived from the oxidation of amido black, which was adsorbed to the surface after attaching the yeast cells, decreased along with time.

  • Název v anglickém jazyce

    The optimization procedure for the attachment of Saccharomyces cerevisiae on the surface of a carbon paste electrode.

  • Popis výsledku anglicky

    Various kind of organic dyes (Amido black, phenol red, rhodamine B, neutral red, eriochrome black T, O-cresol, crystal blue, fuchsine) were studied on the purpose of indirectly evaluating the attachment process of Saccharomyces cerevisiea on the surfaceof carbon paste electrode (CPE). The optimimal condition for adsorption of organic dye on CPE (time of accumulation, concentration, stirring speed) was obtained. Besides, the current derived from the oxidation of amido black, which was adsorbed to the surface after attaching the yeast cells, decreased along with time.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CG - Elektrochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sensing in Electroanalysis Vol. 6

  • ISBN

    978-80-7395-434-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    271-279

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    14. 11. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku