The optimization procedure for the attachment of Saccharomyces cerevisiae on the surface of a carbon paste electrode.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F11%3A39885428" target="_blank" >RIV/00216275:25310/11:39885428 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The optimization procedure for the attachment of Saccharomyces cerevisiae on the surface of a carbon paste electrode.
Popis výsledku v původním jazyce
Various kind of organic dyes (Amido black, phenol red, rhodamine B, neutral red, eriochrome black T, O-cresol, crystal blue, fuchsine) were studied on the purpose of indirectly evaluating the attachment process of Saccharomyces cerevisiea on the surfaceof carbon paste electrode (CPE). The optimimal condition for adsorption of organic dye on CPE (time of accumulation, concentration, stirring speed) was obtained. Besides, the current derived from the oxidation of amido black, which was adsorbed to the surface after attaching the yeast cells, decreased along with time.
Název v anglickém jazyce
The optimization procedure for the attachment of Saccharomyces cerevisiae on the surface of a carbon paste electrode.
Popis výsledku anglicky
Various kind of organic dyes (Amido black, phenol red, rhodamine B, neutral red, eriochrome black T, O-cresol, crystal blue, fuchsine) were studied on the purpose of indirectly evaluating the attachment process of Saccharomyces cerevisiea on the surfaceof carbon paste electrode (CPE). The optimimal condition for adsorption of organic dye on CPE (time of accumulation, concentration, stirring speed) was obtained. Besides, the current derived from the oxidation of amido black, which was adsorbed to the surface after attaching the yeast cells, decreased along with time.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CG - Elektrochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sensing in Electroanalysis Vol. 6
ISBN
978-80-7395-434-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
271-279
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice
Místo konání akce
Pardubice
Datum konání akce
14. 11. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—