Could the miraculous springs in the pardubice region be used as drinking water sourses?
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F11%3A39892201" target="_blank" >RIV/00216275:25310/11:39892201 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Could the miraculous springs in the pardubice region be used as drinking water sourses?
Popis výsledku v původním jazyce
Selected springs in the Pardubice Region were repeatedly examined for analytical and microbiological indicators. Microbiological analyses included determination of intestinal enterococci, coliform bacteria, E. coli and the number of colonies cultivated at 22°C to 36°C. The analyses were carried out according to the relevant CSN ISO norms using membrane filtration technique and also alternative cultivation method Colilert(R)/Quanti-Tray 2000(R) (Idexx, USA) quantification method using defined substrate technology. Of 11 wells and springs examined, only two satisfied the requirements of potable water for all observed indicators.
Název v anglickém jazyce
Could the miraculous springs in the pardubice region be used as drinking water sourses?
Popis výsledku anglicky
Selected springs in the Pardubice Region were repeatedly examined for analytical and microbiological indicators. Microbiological analyses included determination of intestinal enterococci, coliform bacteria, E. coli and the number of colonies cultivated at 22°C to 36°C. The analyses were carried out according to the relevant CSN ISO norms using membrane filtration technique and also alternative cultivation method Colilert(R)/Quanti-Tray 2000(R) (Idexx, USA) quantification method using defined substrate technology. Of 11 wells and springs examined, only two satisfied the requirements of potable water for all observed indicators.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech journal of food sciences (Potravinářské vědy)
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
—
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
109-114
Kód UT WoS článku
000299721700016
EID výsledku v databázi Scopus
—