Demand Planning Specifics in Food Industry Enterprises
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F12%3A39895231" target="_blank" >RIV/00216275:25310/12:39895231 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Demand Planning Specifics in Food Industry Enterprises
Popis výsledku v původním jazyce
With the development of modern approaches to integrated planning of business processes, importance has been increasing of forecasting future customer demand, also called demand planning. Although the main aim of the demand planning is to estimate the size of future sales of the company, businesses should not forget to manage demand. Effective demand management leading to a balanced demand in time is an essential prerequisite for accurate demand forecasting, optimal utilization of the enterprise capacityand easier operational management in the enterprise. The article deals with the function of de-mand planning in Sales and Operations Planning and in Advanced Planning Systems, focusing on the specifics of the food industry enterprises. These businessesare characterized by raw materials and prod-ucts that usually cannot be stored in the long term, and therefore they can very well demonstrate the im-portance of managing business processes according to accurate forecasts.
Název v anglickém jazyce
Demand Planning Specifics in Food Industry Enterprises
Popis výsledku anglicky
With the development of modern approaches to integrated planning of business processes, importance has been increasing of forecasting future customer demand, also called demand planning. Although the main aim of the demand planning is to estimate the size of future sales of the company, businesses should not forget to manage demand. Effective demand management leading to a balanced demand in time is an essential prerequisite for accurate demand forecasting, optimal utilization of the enterprise capacityand easier operational management in the enterprise. The article deals with the function of de-mand planning in Sales and Operations Planning and in Advanced Planning Systems, focusing on the specifics of the food industry enterprises. These businessesare characterized by raw materials and prod-ucts that usually cannot be stored in the long term, and therefore they can very well demonstrate the im-portance of managing business processes according to accurate forecasts.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AE - Řízení, správa a administrativa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Business and Management
ISBN
978-609-457-116-9
ISSN
2029-4441
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
1168-1175
Název nakladatele
VGTU Publishing House Technika
Místo vydání
Vilnius
Místo konání akce
Vilnius
Datum konání akce
10. 5. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—