Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Thermal Analysis of Polyaniline Poly(N-vinylpyrrolidone)-Stabilized Dispersions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F13%3A39897384" target="_blank" >RIV/00216275:25310/13:39897384 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Thermal Analysis of Polyaniline Poly(N-vinylpyrrolidone)-Stabilized Dispersions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The stable polyaniline dispersions stabilized by poly(N-vinylpyrrolidone) (PANI/PVP) were prepared and thermally characterized by TG-DTA analysis. The measured DTA curves show that the powders prepared from PANI/PVP dispersions are stable up to approximately 160 °C. However some elimination of HCl may occur already at temperatures close to 120 °C. Degradation of PANI chain follows at temperatures exceeding 250 °C. The change in the ratio of PANI versus PVP as well as the starting molar concentrations ofANI?HCl and APS have influence on the resulting thermal stability of the dispersions. The dispersions with lower content of PANI exhibit slightly higher thermal stability.

  • Název v anglickém jazyce

    Thermal Analysis of Polyaniline Poly(N-vinylpyrrolidone)-Stabilized Dispersions

  • Popis výsledku anglicky

    The stable polyaniline dispersions stabilized by poly(N-vinylpyrrolidone) (PANI/PVP) were prepared and thermally characterized by TG-DTA analysis. The measured DTA curves show that the powders prepared from PANI/PVP dispersions are stable up to approximately 160 °C. However some elimination of HCl may occur already at temperatures close to 120 °C. Degradation of PANI chain follows at temperatures exceeding 250 °C. The change in the ratio of PANI versus PVP as well as the starting molar concentrations ofANI?HCl and APS have influence on the resulting thermal stability of the dispersions. The dispersions with lower content of PANI exhibit slightly higher thermal stability.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JJ - Ostatní materiály

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE01020022" target="_blank" >TE01020022: Flexibilní tištěná mikroelektronika s využitím organických a hybridních materiálů, FLEXPRINT</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of Contributions - 4th Joint Czech-Hungarian-Polish-Slovak Thermoanalytical Conference

  • ISBN

    978-80-7395-603-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    97-100

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    24. 6. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku