Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of fatty acyl chain lengths, unsaturation degree, concentration and used matrix on phosphatidylcholine responses in MALDI-MS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39899345" target="_blank" >RIV/00216275:25310/14:39899345 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of fatty acyl chain lengths, unsaturation degree, concentration and used matrix on phosphatidylcholine responses in MALDI-MS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nevertheless, it is important to investigate these effects in more details for better understanding of lipids properties and for accurate quantitation. Methods Sets of PCs with fixed fatty acyl (14:0, 17:0 or 18:1) in sn-1 position and varied in length and saturation degree of fatty acyls in sn-2 position of glycerol backbone were synthesized. Samples with various concentrations of lipids were mixed with several MALDI matrices including DHB, 9-aminoacridine and diaminonaphthalene. Results MALDI-MS investigation of synthesized PC sets revealed the dependence of the intensity of lipid-related peaks on fatty acyl lengths. The character of the dependence was changed depending on used matrices and concentrations of lipids. In case of DHB matrix, the dependence was not monotonic. Peak intensities increased with the chain length increasing for samples with higher lipids concentrations and decreased for lower concentrations. The fact of lipid peaks decrease for longer fatty acyl chains for sam

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of fatty acyl chain lengths, unsaturation degree, concentration and used matrix on phosphatidylcholine responses in MALDI-MS

  • Popis výsledku anglicky

    Nevertheless, it is important to investigate these effects in more details for better understanding of lipids properties and for accurate quantitation. Methods Sets of PCs with fixed fatty acyl (14:0, 17:0 or 18:1) in sn-1 position and varied in length and saturation degree of fatty acyls in sn-2 position of glycerol backbone were synthesized. Samples with various concentrations of lipids were mixed with several MALDI matrices including DHB, 9-aminoacridine and diaminonaphthalene. Results MALDI-MS investigation of synthesized PC sets revealed the dependence of the intensity of lipid-related peaks on fatty acyl lengths. The character of the dependence was changed depending on used matrices and concentrations of lipids. In case of DHB matrix, the dependence was not monotonic. Peak intensities increased with the chain length increasing for samples with higher lipids concentrations and decreased for lower concentrations. The fact of lipid peaks decrease for longer fatty acyl chains for sam

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů