Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Izotachoforetické stanovení melaminu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F17%3A39911611" target="_blank" >RIV/00216275:25310/17:39911611 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Izotachoforetické stanovení melaminu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá stanovením melaminu v mléku pomocí kapilární isotachoforézy. Jako vedoucí elektrolyt byl použit roztok obsahující 0,01 mol.L-1 KOH + 0,04 mol.l-1 kyselinu octovou (pH 4,15). Roztok 0,01 mol.L-1 kyseliny octové byl použit jako koncový elektrolyt. V tomto systému přítomnost mléka prakticky neovlivňuje signál melaminu. Kalibrační / detekční charakteristiky jsou následující: linearita v rozmezí koncentrací 0-300 mg.L-1 melaminu, mez detekce cca. 1 mg.L-1, mez stanovení cca. 3 mg.L-1 melaminu.

  • Název v anglickém jazyce

    Isotachophoretic Determination of Melamine

  • Popis výsledku anglicky

    In this article, melamine is the analyte of interest determined in milk with the aid of capillary isotachophoresis. After method development, the optimal electrolyte system comprised 0.01 mol.L-1 KOH + 0.04 mol.L-1 acetic acid (pH 4.15) as the leading electrolyte and 0.01 mol.L-1 acetic acid as the terminating electrolyte. In this system, the presence of milk practically does not affect the signal melamine. The calibration / detection characteristics are as follows: linearity over the concentration range of 0–300 mg.L-1 melamine, limit of detection ca. 1 mg.L-1, limit of quantification of ca. 3 mg.L-1 melamine. Furthermore, simple procedure and sufficient sensitivity are also typical attributes of the method that can be recommended for analysis of melamine in milk and related samples.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXXVII. Moderní elektrochemické metody : sborník přednášek

  • ISBN

    978-80-905221-5-2

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    10-13

  • Název nakladatele

    BEST Servis

  • Místo vydání

    Ústí nad Labem

  • Místo konání akce

    Jetřichovice

  • Datum konání akce

    15. 5. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000432424300001