Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dieta na podporu hojení ran

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25520%2F12%3A39895186" target="_blank" >RIV/00216275:25520/12:39895186 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dieta na podporu hojení ran

  • Popis výsledku v původním jazyce

    S rozvojem nových moderních převazových materiálů se věnuje stále větší pozornost léčbě ran. Je to oblast, která stojí mnoho utrpení i peněz. Převazy podporující vlhké hojení vnesly do problematiky nový pohled na hojení. Jedno však zůstává stejné - nutnost řádné výživy obsahující dostatek bílkovin, energie i mikronutrientů nezbytných pro hojení. U podvyživeného člověka se rána hojí obtížně, podvyživený člověk se snadněji proleží. Kniha podává základní informace o různých druzích ran a jejich hojení (obtížně se hojící rána, bércové vředy, proleženiny, diabetická noha apod.), o potřebných substrátech v jednotlivých fázích hojení, o specifikách hojení ran u podvyživených, u obézních nebo u seniorů. Stručně jsou zmíněny principy vlhkého hojení a základní typy převazových materiálů. Je popsáno rozdělení bílkovin a jejich zdroje ve stravě i umělé výživě, obdobně jsou zpracovány mikronutrienty. V kapitole Otázky a odpovědi jsou zpracovány nejčastější dotazy ohledně výživy s ohledem na podporu

  • Název v anglickém jazyce

    Diet Supporting Wound Healing

  • Popis výsledku anglicky

    The book is focused on the main aspects of wound healing and its connection with a proper diet including recipies of meals with adequate amount of protein and micronutrients.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-87250-21-1

  • Počet stran knihy

    190

  • Název nakladatele

    Forsapi

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS knihy