Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Probiotics in prevention and treatment of obesity: a critical view

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25520%2F16%3A39901355" target="_blank" >RIV/00216275:25520/16:39901355 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16370/16:43874483 RIV/00216224:14110/16:00100478

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1186/s12986-016-0067-0" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1186/s12986-016-0067-0</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1186/s12986-016-0067-0" target="_blank" >10.1186/s12986-016-0067-0</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Probiotics in prevention and treatment of obesity: a critical view

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The worldwide prevalence of obesity more than doubled between 1980 and 2014. The obesity pandemic is tightly linked to an increase in energy availability, sedentariness and greater control of ambient temperature that have paralleled the socioeconomic development of the past decades. The most frequent cause which leads to the obesity development is a dysbalance between energy intake and energy expenditure. The gut microbiota as an environmental factor which influence whole-body metabolism by affecting energy balance but also inflammation and gut barrier function, integrate peripheral and central food intake regulatory signals and thereby increase body weight. Probiotics have physiologic functions that contribute to the health of gut microbiota, can affect food intake and appetite, body weight and composition and metabolic functions through gastrointestinal pathways and modulation of the gut bacterial community.

  • Název v anglickém jazyce

    Probiotics in prevention and treatment of obesity: a critical view

  • Popis výsledku anglicky

    The worldwide prevalence of obesity more than doubled between 1980 and 2014. The obesity pandemic is tightly linked to an increase in energy availability, sedentariness and greater control of ambient temperature that have paralleled the socioeconomic development of the past decades. The most frequent cause which leads to the obesity development is a dysbalance between energy intake and energy expenditure. The gut microbiota as an environmental factor which influence whole-body metabolism by affecting energy balance but also inflammation and gut barrier function, integrate peripheral and central food intake regulatory signals and thereby increase body weight. Probiotics have physiologic functions that contribute to the health of gut microbiota, can affect food intake and appetite, body weight and composition and metabolic functions through gastrointestinal pathways and modulation of the gut bacterial community.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EC - Imunologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Nutrition and Metabolism

  • ISSN

    1743-7075

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1 - 13

  • Kód UT WoS článku

    000370481200001

  • EID výsledku v databázi Scopus