Probiotics in prevention and treatment of obesity: a critical view
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25520%2F16%3A39901355" target="_blank" >RIV/00216275:25520/16:39901355 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16370/16:43874483 RIV/00216224:14110/16:00100478
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1186/s12986-016-0067-0" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1186/s12986-016-0067-0</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1186/s12986-016-0067-0" target="_blank" >10.1186/s12986-016-0067-0</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Probiotics in prevention and treatment of obesity: a critical view
Popis výsledku v původním jazyce
The worldwide prevalence of obesity more than doubled between 1980 and 2014. The obesity pandemic is tightly linked to an increase in energy availability, sedentariness and greater control of ambient temperature that have paralleled the socioeconomic development of the past decades. The most frequent cause which leads to the obesity development is a dysbalance between energy intake and energy expenditure. The gut microbiota as an environmental factor which influence whole-body metabolism by affecting energy balance but also inflammation and gut barrier function, integrate peripheral and central food intake regulatory signals and thereby increase body weight. Probiotics have physiologic functions that contribute to the health of gut microbiota, can affect food intake and appetite, body weight and composition and metabolic functions through gastrointestinal pathways and modulation of the gut bacterial community.
Název v anglickém jazyce
Probiotics in prevention and treatment of obesity: a critical view
Popis výsledku anglicky
The worldwide prevalence of obesity more than doubled between 1980 and 2014. The obesity pandemic is tightly linked to an increase in energy availability, sedentariness and greater control of ambient temperature that have paralleled the socioeconomic development of the past decades. The most frequent cause which leads to the obesity development is a dysbalance between energy intake and energy expenditure. The gut microbiota as an environmental factor which influence whole-body metabolism by affecting energy balance but also inflammation and gut barrier function, integrate peripheral and central food intake regulatory signals and thereby increase body weight. Probiotics have physiologic functions that contribute to the health of gut microbiota, can affect food intake and appetite, body weight and composition and metabolic functions through gastrointestinal pathways and modulation of the gut bacterial community.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EC - Imunologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Nutrition and Metabolism
ISSN
1743-7075
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
1 - 13
Kód UT WoS článku
000370481200001
EID výsledku v databázi Scopus
—