Vývoj technologie metody SHAW
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26210%2F15%3APU117949" target="_blank" >RIV/00216305:26210/15:PU117949 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj technologie metody SHAW
Popis výsledku v původním jazyce
Článek popisuje znovu otevřenou problematiku přesného lití, a to konkrétně metodu SHAW. Je vysvětlen princip procesu gelace koloidních roztoků jakožto hlavní proces této technologie, výsledky kterých bylo dosaženo při výzkumu a budoucí možný směr vývoje.Důvodem, proč se znovu začala řešit tato problematika, jsou nenahraditelné vlastnosti odlitých jader, na která se převážně technologie SHAW využívala.
Název v anglickém jazyce
Development of technology method SHAW
Popis výsledku anglicky
The article reopens the problems of the SHAW technology. It describes the fundamentals of gelation process of sol gel system as the essential process of this technology. Furthermore the article shows achieved results and defines the future way of the research. The reason of the reopening this issue are the irreplacable properities of the cast ceramic cores which are achievable only by the SHAW technology.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JG - Hutnictví, kovové materiály
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek z 52. slévárenských dnů? Blok C - Sekce technologická
ISBN
978-80-02-02624-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
36-43
Název nakladatele
Česká slévárenská společnost, člen ČSVTS Praha
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
10. 11. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—