Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

THE EFFECT OF REMAINING WATER LAYER ON FINAL TEMPERATURE OF STEEL PLATE DURING HOT ROLLING

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26210%2F19%3APU132660" target="_blank" >RIV/00216305:26210/19:PU132660 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    THE EFFECT OF REMAINING WATER LAYER ON FINAL TEMPERATURE OF STEEL PLATE DURING HOT ROLLING

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Steel products like hot rolled steel plates or strips are widely used in industry or in other fields of human activity. Prediction and control of cooling during hot rolling are necessary to obtain the desired mechanical properties of the hot rolled steel. Spray and laminar cooling are common ways of cooling of the hot rolled strip on a run-out table in many steel industries today. Disadvantage of water cooling is remaining water on the surface of the steel strip that is accumulated and forms a water layer on upper surface. Due to the presence of the water layer, jets do not impact on the steel surface directly and the cooling intensity is changed. In this article, simulations of top and bottom cooling of the steel strip on the run-out table during hot rolling are performed using experimentally obtained boundary conditions. The experiment for obtaining boundary conditions is also described. Simulation with remaining water on the surface and simulation where the effect of the water layer was neglected are compared and the influence of the remaining water on the final temperature of the steel strip, which is an important parameter to control the quality of the final product, is investigated.

  • Název v anglickém jazyce

    THE EFFECT OF REMAINING WATER LAYER ON FINAL TEMPERATURE OF STEEL PLATE DURING HOT ROLLING

  • Popis výsledku anglicky

    Steel products like hot rolled steel plates or strips are widely used in industry or in other fields of human activity. Prediction and control of cooling during hot rolling are necessary to obtain the desired mechanical properties of the hot rolled steel. Spray and laminar cooling are common ways of cooling of the hot rolled strip on a run-out table in many steel industries today. Disadvantage of water cooling is remaining water on the surface of the steel strip that is accumulated and forms a water layer on upper surface. Due to the presence of the water layer, jets do not impact on the steel surface directly and the cooling intensity is changed. In this article, simulations of top and bottom cooling of the steel strip on the run-out table during hot rolling are performed using experimentally obtained boundary conditions. The experiment for obtaining boundary conditions is also described. Simulation with remaining water on the surface and simulation where the effect of the water layer was neglected are compared and the influence of the remaining water on the final temperature of the steel strip, which is an important parameter to control the quality of the final product, is investigated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20501 - Materials engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    METAL 2019 Conference Proceedings

  • ISBN

    978-80-87294-92-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    355-360

  • Název nakladatele

    Tanger, Ostrava

  • Místo vydání

    Ostrava

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    22. 5. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000539487400056