Polyphenolic profile and biological activity of Chinese Hawthorn (Crataegus pinnatifida BUNGE) fruits
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F12%3APU103028" target="_blank" >RIV/00216305:26220/12:PU103028 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/70883521:28110/12:43868356 RIV/62156489:43210/12:43908630
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Polyphenolic profile and biological activity of Chinese Hawthorn (Crataegus pinnatifida BUNGE) fruits
Popis výsledku v původním jazyce
Chinese hawthorn (Crataegus pinnatifida Bge.) fruits are rich in polyphenols (e.g., epicatechin, procyanidin B2, procyanidin B5, procyanidin C1, hyperoside, isoquercitrin and chlorogenic acid)-active compounds that exert beneficial effects. This review summarizes all information available on polyphenolic content and methods for their quantification in Chinese hawthorn berries and the relationships between individual polyphenolic compounds as well. The influence of species or cultivars, the locality of cultivation, the stage of maturity, and extract preparation conditions on the polyphenolic content were discussed as well. Currently, only fruits of C. pinnatifida and C. pinnatifida var. major are included in the Chinese Pharmacopoeia. Recent trials havedemonstrated the efficacy of Chinese hawthorn fruit in lowering blood cholesterol and the risk of cardiovascular diseases. The fruit has also demonstrated anti-inflammatory and anti-tumour activities. This review deals mainly with the bi
Název v anglickém jazyce
Polyphenolic profile and biological activity of Chinese Hawthorn (Crataegus pinnatifida BUNGE) fruits
Popis výsledku anglicky
Chinese hawthorn (Crataegus pinnatifida Bge.) fruits are rich in polyphenols (e.g., epicatechin, procyanidin B2, procyanidin B5, procyanidin C1, hyperoside, isoquercitrin and chlorogenic acid)-active compounds that exert beneficial effects. This review summarizes all information available on polyphenolic content and methods for their quantification in Chinese hawthorn berries and the relationships between individual polyphenolic compounds as well. The influence of species or cultivars, the locality of cultivation, the stage of maturity, and extract preparation conditions on the polyphenolic content were discussed as well. Currently, only fruits of C. pinnatifida and C. pinnatifida var. major are included in the Chinese Pharmacopoeia. Recent trials havedemonstrated the efficacy of Chinese hawthorn fruit in lowering blood cholesterol and the risk of cardiovascular diseases. The fruit has also demonstrated anti-inflammatory and anti-tumour activities. This review deals mainly with the bi
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0072" target="_blank" >ED2.1.00/03.0072: Centrum senzorických, informačních a komunikačních systémů (SIX)</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
MOLECULES
ISSN
1420-3049
e-ISSN
—
Svazek periodika
17
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
19
Strana od-do
14490-14509
Kód UT WoS článku
000312608200060
EID výsledku v databázi Scopus
—