Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Investigation of thermal degradation of vegetable oils during frying using terahertz time-domain spectroscopy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F14%3APU112982" target="_blank" >RIV/00216305:26220/14:PU112982 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28140/14:43872220

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Investigation of thermal degradation of vegetable oils during frying using terahertz time-domain spectroscopy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper deals with Terahertz Time Domain Spectroscopy (THz-TDS) of the vegetable oils commercially available for the preparation of hot meals. There were investigated the samples of fresh oils and the same oils thermally prepared. The optical parameters in the frequency range of 0.4 ? 0.8 THz are calculated, statistically analyzed and evaluated. Based on the results, the samples of oils (before heating and after it) are compared to determine whether the THz-TDS method could be used for detecting thethermal changes that occur during the oil heating.

  • Název v anglickém jazyce

    Investigation of thermal degradation of vegetable oils during frying using terahertz time-domain spectroscopy

  • Popis výsledku anglicky

    This paper deals with Terahertz Time Domain Spectroscopy (THz-TDS) of the vegetable oils commercially available for the preparation of hot meals. There were investigated the samples of fresh oils and the same oils thermally prepared. The optical parameters in the frequency range of 0.4 ? 0.8 THz are calculated, statistically analyzed and evaluated. Based on the results, the samples of oils (before heating and after it) are compared to determine whether the THz-TDS method could be used for detecting thethermal changes that occur during the oil heating.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0089" target="_blank" >ED2.1.00/03.0089: Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií (CEBIA-Tech)</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Latest Trends on Systems (Volume I), Proceedings of the 18th International Conference on Systems (part of CSCC'14)

  • ISBN

    978-1-61804-243-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    202-205

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Santorini Island, Greece

  • Místo konání akce

    Santorini Island

  • Datum konání akce

    17. 7. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku