Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The estimated possibilities of process monitoring in milk production by the simple thermodynamic sensor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F15%3APU115570" target="_blank" >RIV/00216305:26220/15:PU115570 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The estimated possibilities of process monitoring in milk production by the simple thermodynamic sensor

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The characterization and monitoring of thermal processes can be performed using the thermodynamic sensors (TDS). Final stages of renneting and fermentation processes are often determined on the base of sensory evaluation or by analytical method. The fast, clean and simple non-analytical method for the process of final determination does not exist in this time. Tests of fermentation process, renneting process and yoghurt process by thermodynamic sensors were characterized and measured. First results of simple experiments show that the thermodynamic sensors might be used for determination of time behavior of these processes. Therefore the milk products (cheese, yogurt, kefir, etc.) is opened as an one of new application areas, where the thermodynamic sensor can be used. This paper describes the estimated possibilities of using thermodynamic sensors in diary productions and simple experiments for characterization and monitoring of basic operations in milk production process by thermodynam

  • Název v anglickém jazyce

    The estimated possibilities of process monitoring in milk production by the simple thermodynamic sensor

  • Popis výsledku anglicky

    The characterization and monitoring of thermal processes can be performed using the thermodynamic sensors (TDS). Final stages of renneting and fermentation processes are often determined on the base of sensory evaluation or by analytical method. The fast, clean and simple non-analytical method for the process of final determination does not exist in this time. Tests of fermentation process, renneting process and yoghurt process by thermodynamic sensors were characterized and measured. First results of simple experiments show that the thermodynamic sensors might be used for determination of time behavior of these processes. Therefore the milk products (cheese, yogurt, kefir, etc.) is opened as an one of new application areas, where the thermodynamic sensor can be used. This paper describes the estimated possibilities of using thermodynamic sensors in diary productions and simple experiments for characterization and monitoring of basic operations in milk production process by thermodynam

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů