Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Image Processing Based Classification of Enzymatic Browning in Chopped Apples

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F18%3APU129520" target="_blank" >RIV/00216305:26220/18:PU129520 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://ieeexplore.ieee.org/document/8464181" target="_blank" >https://ieeexplore.ieee.org/document/8464181</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1109/IWOBI.2018.8464181" target="_blank" >10.1109/IWOBI.2018.8464181</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Image Processing Based Classification of Enzymatic Browning in Chopped Apples

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Apples are one of the most common fruit on the planet. It is rich in iron, fiber, antioxidants and other nutritive quality; which are incredibly important for human body and brain. The quality of an apple gets affected once they are chopped. This paper presents a non-destructive image processing based algorithm that identifies the presence of enzymatic browning in chopped apples for the determination of its nutrients loss. The proposed imperative assemblage of this image processing algorithm makes it flexible, automatic and non-destructive. The quantification of enzymatic browning in chopped apples has been obtained with high precision using this proposed imaging based method. The machine learning based on strategic selection of discriminatory statistical features of chopped apples extracted in wavelet domain makes it a novel approach. 85% of accuracy has been achieved by using machine learning based Support Vector Machine (SVM) classifier.

  • Název v anglickém jazyce

    Image Processing Based Classification of Enzymatic Browning in Chopped Apples

  • Popis výsledku anglicky

    Apples are one of the most common fruit on the planet. It is rich in iron, fiber, antioxidants and other nutritive quality; which are incredibly important for human body and brain. The quality of an apple gets affected once they are chopped. This paper presents a non-destructive image processing based algorithm that identifies the presence of enzymatic browning in chopped apples for the determination of its nutrients loss. The proposed imperative assemblage of this image processing algorithm makes it flexible, automatic and non-destructive. The quantification of enzymatic browning in chopped apples has been obtained with high precision using this proposed imaging based method. The machine learning based on strategic selection of discriminatory statistical features of chopped apples extracted in wavelet domain makes it a novel approach. 85% of accuracy has been achieved by using machine learning based Support Vector Machine (SVM) classifier.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20205 - Automation and control systems

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    2018 IEEE International Work Conference on Bioinspired Intelligence (IWOBI)

  • ISBN

    978-1-5386-7506-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1-8

  • Název nakladatele

    2018 IEEE International Work Conference on Bioinspired Intelligence (IWOBI)

  • Místo vydání

    San Carlos, Costa Rica

  • Místo konání akce

    Dubai, UAE

  • Datum konání akce

    27. 8. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku