Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F02%3APU36094" target="_blank" >RIV/00216305:26310/02:PU36094 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Průkaz falšování červených vín pomocí anthokyanů různého původu
Popis výsledku v původním jazyce
V práci jsou prezentovány anthokyanové profily všech modrých odrůd révy vinné, ze kterých je v ČR povolena výroba vína. Dále anthokyanové profily černého bezu a několika komerčních extraktů označených jako potravinářské přírodní barvivi E163. Profily anthokyanů byly získány kapalilnovou chromatografií.
Název v anglickém jazyce
Adulteration proof of red wine by anthocyanins of different origin
Popis výsledku anglicky
The paper presents the anthocyanin profiles of all the blue vine varieties from which the CR is allowed to produce wine. In addition, anthocyanin profiles of elder and several commercial food extracts labeled as natural dyes E163. Anthocyanin profiles were obtained kapalilnovou chromatography.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-5-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
40-41
Název nakladatele
VÚPP Praha 2002
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
27. 5. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—