Nealkoholický nápoj ze šťávy vinných hroznů a rakytníku řešetlákového
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APR26286" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PR26286 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nealkoholický nápoj ze šťávy vinných hroznů a rakytníku řešetlákového
Popis výsledku v původním jazyce
Ovocný nealkoholický nekvašený nápoj je tvořen minimálně 5 obj. % a maximálně 70 obj. % hroznové šťávy ( Vitis vinifera ) a minimálně 5 obj.% a maximálně 25 obj.% šťávy případně dřeně rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) . Toto složení může býtdoplněno pitnou nebo minerální vodou, přídavkem fruktozy případně fruktózového sirupu. Jako regulátor kyselosti může obsahovat také přídavek kyseliny askorbové v množství nepřesahujícím 25 mg na 1000 ml nápoje. Obsah rozpustné sušiny musí být minimálně5 hmotnostních %, obsah veškerých kyselin minimálně 2 g v jednom litru nápoje. Nápoj může být variantně sycen oxidem uhličitým. Nápoj může variantně obsahoval místo dřeně pouze šťávu rakytníku řešetlákového.
Název v anglickém jazyce
Soft drink from the juice of grapes and sea buckthorn
Popis výsledku anglicky
Fruit unleavened soft drink is made of at least 5% by volume of grape juice and a minimum of 5% by volume and up to 25 vol% marrow sea buckthorn (Hippophae rhamnoides). This composition may be supplemented drinking water or mineral water, the addition offructose or fructose syrup. As acidity may also include the addition of ascorbic acid in quantities not exceeding 25 mg per 1000 ml of drink. Soluble dry matter content must be at least 5% by weight, the content of total acidity of at least 2 g per liter beverage. The drink may be variably saturated with carbon dioxide. The drink may alternatively contain only place marrow sea buckthorn juice.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Bio Vinera
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Funkční vzorek pro následné testování senzorických vlastností a stárnutí. Funkční vzorek zajištěn institucí řešitele v rámci projektu FCH-S-12-4, Posouzení úrovně kontaminace vodního a terestrického ekosystému .Určeno pro patentové řízení. Fakulta Chemická, Vysoké učení technické v Brně, Purkyňova 118,Brno, IČ:00216305
Ekonomické parametry
nový produkt, ekonomické parametry zatím nejsou definovány
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00216305
Název vlastníka
Ústav chemie a technologie ochrany životního prostředí
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—