Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of Lactobacillus strains for the production of proteinaceous antimicrobial substances

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU97162" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU97162 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of Lactobacillus strains for the production of proteinaceous antimicrobial substances

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lactobacillus strains have been widely used in food industry for centuries and are considered to be GRAS (generaly recognized as safe) organisms. The antimicrobial substances produced by Lactobacillus strains have received most considerable attention inrecent years. Inhibitory role may play antimicrobial compounds such as different organic acids, hydrogen peroxide, carbon dioxide or proteinaceous substances (e.g. bacteriocins). The aim of the work was screening of Lactobacillus strains isolated from breastfed full-term infant faeces for production of proteinaceous antimicrobial substances using agar-spot test and agar-diffusion test. All lactobacilli produced different antimicrobial substances such as acids, hydrogen peroxide or proteinaceous substances inhibiting the growth of indicator strains. The inhibition was strain-specific and was dependent on tested strain and also on indicator strain. Tested lactobacilli were the most effective against lactobacilli indicator strains. Lactoba

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of Lactobacillus strains for the production of proteinaceous antimicrobial substances

  • Popis výsledku anglicky

    Lactobacillus strains have been widely used in food industry for centuries and are considered to be GRAS (generaly recognized as safe) organisms. The antimicrobial substances produced by Lactobacillus strains have received most considerable attention inrecent years. Inhibitory role may play antimicrobial compounds such as different organic acids, hydrogen peroxide, carbon dioxide or proteinaceous substances (e.g. bacteriocins). The aim of the work was screening of Lactobacillus strains isolated from breastfed full-term infant faeces for production of proteinaceous antimicrobial substances using agar-spot test and agar-diffusion test. All lactobacilli produced different antimicrobial substances such as acids, hydrogen peroxide or proteinaceous substances inhibiting the growth of indicator strains. The inhibition was strain-specific and was dependent on tested strain and also on indicator strain. Tested lactobacilli were the most effective against lactobacilli indicator strains. Lactoba

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů