Elimination of acrylamide in biscuits by application of the enzyme asparaginase
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU99234" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU99234 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Znižovanie obsahu akrylamidu v sušienkach aplikáciou enzýmu asparaginázy
Popis výsledku v původním jazyce
Cieľom práce bolo redukovať tvorbu akrylamidu v sušienkach pod deklarovanú indikatívnu hodnotu (500 ug/kg) použitím komerčne dostupného enzýmu asparagináza a nájsť optimálne podmienky jeho aplikácie z hľadiska koncentrácie a vhodnej fázy pre jeho aplikáciu.
Název v anglickém jazyce
Elimination of acrylamide in biscuits by application of the enzyme asparaginase
Popis výsledku anglicky
The aim of study was to reduce formation of acrylamide in biscuits under a declared value (500 ug/kg) using commercially available enzyme asparaginase and find the optimal conditions for its application.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů