Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nealkoholický nápoj z rybízové šťávy a rakytníku řešetlákového

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APR27488" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PR27488 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nealkoholický nápoj z rybízové šťávy a rakytníku řešetlákového

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ovocný nealkoholický nekvašený nápoj je tvořen minimálně 5 obj. % a maximálně 70 obj. % šťávy z černého rybízu (Ribes nigrum) a minimálně 5 obj.% a maximálně 25 obj.% dřeně rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) . Toto složení může být doplněno pitnou nebo minerální vodou, přídavkem fruktozy případně fruktózového sirupu. Jako regulátor kyselosti může obsahovat také přídavek kyseliny askorbové v množství nepřesahujícím však 25 mg na 1000 ml nápoje. Obsah rozpustné sušiny musí být minimálně 5 hmotnostních %, obsah veškerých kyselin minimálně 2 g v jednom litru nápoje. Nápoj může být variantně sycen oxidem uhličitým. Nápoj může variantně obsahoval místo dřeně pouze šťávu rakytníku řešetlákového. Šťáva z černého rybízu může být částečně nahrazena šťávou z červeného rybízu (Ribes rubrum), maximálně však do 30% celkového původního obsahu.

  • Název v anglickém jazyce

    Soft drink of currant juice and sea buckthorn

  • Popis výsledku anglicky

    Fruit unleavened soft drink is made at least 5 vol% and a maximum of 70 vol% black currant juice (Ribes nigrum) and at least 5 vol% and a maximum of 25% by volume of juice or pulp of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides). This composition may be supplemented drinking water or mineral water, the addition of fructose or fructose syrup. As acidity may also include the addition of ascorbic acid in quantities not exceeding 25 mg per 1000 ml of drink. Soluble dry matter content must be at least 5% by weight, the content of total acidity of at least 2 g per liter beverage. The drink may be variably saturated with carbon dioxide. The drink may optionally contain only place marrow sea buckthorn juice. Sour black currant juice can be partially replaced by juice from red currant (Ribes rubrum), up to 30% of the original content.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Bio Ribes

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Funkční vzorek zajištěn institucí řešitele v rámci projektu FCH-S-13-2087,Zatížení ekosystémů prioritními polutanty a možnosti jejich eliminace. Určeno pro patentové řízení. Fakulta Chemická, Vysoké učení technické v Brně, Purkyňova 118,Brno, IČ:00216305

  • Ekonomické parametry

    Funkční vzorek, vyrobeno v omezeném rozsahu, je určen pro další testování nelze stanovit relevantní ekonomické parametry.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00216305

  • Název vlastníka

    Ústav chemie a technologie ochrany životního prostředí

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem