Prebiotické sladidlo Tagatosa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU104705" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU104705 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Prebiotické sladidlo Tagatosa
Popis výsledku v původním jazyce
Krátká odborná přednáška na téma prebiotického sladidla tagatosy jako možnost náhrady sacharosy. V úvodu jsou uvedeny obecné informace, možnosti využití, její výroba, zpracování v organismu člověka a její účinek na zdraví. Dále je popsána metody HPLC s různými chromatografickými kolonami pro stanovení tagatosy ve vzorcích. Následně je prodiskutována vhodnost dané kolony.
Název v anglickém jazyce
Prebiotic sweetener Tagatose
Popis výsledku anglicky
Short lecture on the topic of prebiotic sweetener tagatose as the possibility of substitution of sucrose. The introduction provides general information, utilization, production, processing in the human body and effect on health. Further is described HPLCmethod with various chromatographic columns for determining tagatose in samples. Consequently it discussed the appropriateness of the column.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-650-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
77-80
Název nakladatele
Neuveden
Místo vydání
Neuveden
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
30. 5. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—