Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Passive Microrheology in study of interactions between myeloperoxidase and glycosaminoglycans

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU105125" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU105125 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Passive Microrheology in study of interactions between myeloperoxidase and glycosaminoglycans

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Passive microrhelogy method is a novel approach for determining viscoelastic properties of the soft materials. This technique monitors microscopic movement of micro-sized polystyrene beads embedded into the sample of interest based on the thermal motion.Interaction between model cationic protein and glycosaminoglycans like hyaluronic acid and chondroitin sulphate were investigated in this study using passive microrheology method. Data over a decade in concentration of cationic protein with the constantconcentration of glycosaminoglycans are presented. As a result, the substantial increase in viscosity of all samples with cationic protein was observed as a consequence of interaction between different components of the sample.

  • Název v anglickém jazyce

    Passive Microrheology in study of interactions between myeloperoxidase and glycosaminoglycans

  • Popis výsledku anglicky

    Passive microrhelogy method is a novel approach for determining viscoelastic properties of the soft materials. This technique monitors microscopic movement of micro-sized polystyrene beads embedded into the sample of interest based on the thermal motion.Interaction between model cationic protein and glycosaminoglycans like hyaluronic acid and chondroitin sulphate were investigated in this study using passive microrheology method. Data over a decade in concentration of cationic protein with the constantconcentration of glycosaminoglycans are presented. As a result, the substantial increase in viscosity of all samples with cationic protein was observed as a consequence of interaction between different components of the sample.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED0012%2F01%2F01" target="_blank" >ED0012/01/01: Centra materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně</a><br>

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů