Viability of Lactobacillus acidophillus and Bifidobacter breve encapsulated into different polysaccharide particles
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU107342" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU107342 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Viability of Lactobacillus acidophillus and Bifidobacter breve encapsulated into different polysaccharide particles
Popis výsledku v původním jazyce
In this work possibilities of encapsulation of probiotic bacteria were tested. Materials tested for particles preparation were alginate, chitosan, starch, pullulan and mixtures of some next polysaccharides. Viability of microorganisms was determined using flow cytometry and fluorescence microscopy.
Název v anglickém jazyce
Viability of Lactobacillus acidophillus and Bifidobacter breve encapsulated into different polysaccharide particles
Popis výsledku anglicky
In this work possibilities of encapsulation of probiotic bacteria were tested. Materials tested for particles preparation were alginate, chitosan, starch, pullulan and mixtures of some next polysaccharides. Viability of microorganisms was determined using flow cytometry and fluorescence microscopy.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ED0012%2F01%2F01" target="_blank" >ED0012/01/01: Centra materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně</a><br>
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů