Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PROBIOTIC BIOFILM ON CARRIER SURFACE: A NOVEL PROMISING APPLICATION FOR FOOD INDUSTRY

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F17%3APU126139" target="_blank" >RIV/00216305:26310/17:PU126139 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://akademiai.com/doi/abs/10.1556/066.2017.46.4.6" target="_blank" >http://akademiai.com/doi/abs/10.1556/066.2017.46.4.6</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1556/066.2017.46.4.6" target="_blank" >10.1556/066.2017.46.4.6</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    PROBIOTIC BIOFILM ON CARRIER SURFACE: A NOVEL PROMISING APPLICATION FOR FOOD INDUSTRY

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this essay work, the ability of probiotic biofilm formation on carrier surface was demonstrated. Probiotic bio films exhibit the same properties as pathogen microbial biofi lms but with higher resistance to low pH values and bile salts. The ability of different probiotic strains (Lactobacillus acidophilus, Bifi dobacterium breve, Bi fi dobacterium longum) to interact with pre-selected carriers divided into 3 categories (polymers, complex food matrices, and inorganic ompounds) was tested.

  • Název v anglickém jazyce

    PROBIOTIC BIOFILM ON CARRIER SURFACE: A NOVEL PROMISING APPLICATION FOR FOOD INDUSTRY

  • Popis výsledku anglicky

    In this essay work, the ability of probiotic biofilm formation on carrier surface was demonstrated. Probiotic bio films exhibit the same properties as pathogen microbial biofi lms but with higher resistance to low pH values and bile salts. The ability of different probiotic strains (Lactobacillus acidophilus, Bifi dobacterium breve, Bi fi dobacterium longum) to interact with pre-selected carriers divided into 3 categories (polymers, complex food matrices, and inorganic ompounds) was tested.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1211" target="_blank" >LO1211: Centrum materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Alimentaria

  • ISSN

    0139-3006

  • e-ISSN

    1588-2535

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    439-448

  • Kód UT WoS článku

    000413907500006

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85032496258