PROBIOTIC BIOFILM ON CARRIER SURFACE: A NOVEL PROMISING APPLICATION FOR FOOD INDUSTRY
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F17%3APU126139" target="_blank" >RIV/00216305:26310/17:PU126139 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://akademiai.com/doi/abs/10.1556/066.2017.46.4.6" target="_blank" >http://akademiai.com/doi/abs/10.1556/066.2017.46.4.6</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1556/066.2017.46.4.6" target="_blank" >10.1556/066.2017.46.4.6</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
PROBIOTIC BIOFILM ON CARRIER SURFACE: A NOVEL PROMISING APPLICATION FOR FOOD INDUSTRY
Popis výsledku v původním jazyce
In this essay work, the ability of probiotic biofilm formation on carrier surface was demonstrated. Probiotic bio films exhibit the same properties as pathogen microbial biofi lms but with higher resistance to low pH values and bile salts. The ability of different probiotic strains (Lactobacillus acidophilus, Bifi dobacterium breve, Bi fi dobacterium longum) to interact with pre-selected carriers divided into 3 categories (polymers, complex food matrices, and inorganic ompounds) was tested.
Název v anglickém jazyce
PROBIOTIC BIOFILM ON CARRIER SURFACE: A NOVEL PROMISING APPLICATION FOR FOOD INDUSTRY
Popis výsledku anglicky
In this essay work, the ability of probiotic biofilm formation on carrier surface was demonstrated. Probiotic bio films exhibit the same properties as pathogen microbial biofi lms but with higher resistance to low pH values and bile salts. The ability of different probiotic strains (Lactobacillus acidophilus, Bifi dobacterium breve, Bi fi dobacterium longum) to interact with pre-selected carriers divided into 3 categories (polymers, complex food matrices, and inorganic ompounds) was tested.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1211" target="_blank" >LO1211: Centrum materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Alimentaria
ISSN
0139-3006
e-ISSN
1588-2535
Svazek periodika
46
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
HU - Maďarsko
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
439-448
Kód UT WoS článku
000413907500006
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85032496258