Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Role of Mango Peel Extract in the Synthesis of Silver Nanoparticles and Their Use in Food Packaging

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F19%3APU134410" target="_blank" >RIV/00216305:26310/19:PU134410 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Role of Mango Peel Extract in the Synthesis of Silver Nanoparticles and Their Use in Food Packaging

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nanotechnology is dealing with nanoparticle structures ranging from approximately 1 to 100 nm. These nanoparticle structures have unique optical, electronic, medicinal and magnetic properties. Metallic nanoparticles can be synthesized with the use of physical and chemical processes, but also environmentally friendly methods (green chemistry) can be used. Green chemistry is a simple, fast and eco-friendly alternative to well-known chemical and physical procedures. Silver nanoparticles are non-toxic to humans and most effective against bacteria, viruses and other eukaryotic microorganisms at low concentrations. Leaf and fruit extracts of various plants have already been reported to have impressive ability to reduce silver ions into silver metallic nanoparticles. The aim of this study was to synthesize silver nanoparticles using mango peel water extract and AgNO3 solution, then to observe prepared silver nanoparticles visually and to characterize them by UV-VIS spectroscopy, dynamic light scattering (D

  • Název v anglickém jazyce

    The Role of Mango Peel Extract in the Synthesis of Silver Nanoparticles and Their Use in Food Packaging

  • Popis výsledku anglicky

    Nanotechnology is dealing with nanoparticle structures ranging from approximately 1 to 100 nm. These nanoparticle structures have unique optical, electronic, medicinal and magnetic properties. Metallic nanoparticles can be synthesized with the use of physical and chemical processes, but also environmentally friendly methods (green chemistry) can be used. Green chemistry is a simple, fast and eco-friendly alternative to well-known chemical and physical procedures. Silver nanoparticles are non-toxic to humans and most effective against bacteria, viruses and other eukaryotic microorganisms at low concentrations. Leaf and fruit extracts of various plants have already been reported to have impressive ability to reduce silver ions into silver metallic nanoparticles. The aim of this study was to synthesize silver nanoparticles using mango peel water extract and AgNO3 solution, then to observe prepared silver nanoparticles visually and to characterize them by UV-VIS spectroscopy, dynamic light scattering (D

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10608 - Biochemistry and molecular biology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů