Laparoskopické operační techniky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00843989%3A_____%2F11%3A00102116" target="_blank" >RIV/00843989:_____/11:00102116 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Laparoskopické operační techniky
Popis výsledku v původním jazyce
V kapitole jsou shrnuty základní charakteristiky miniinvazivních operačních technik, jejich výhody i potenciální rizika. Jsou vysvětleny pojmy čistě laparoskopická operace, laparoskopicky asistovaná operace, manuálně asistovaná laparoskopická operace a hybridní operace. Jsou rovněž zmíněny techniky jednoho portu/incize, techniky používající pro přístup do dutiny břišní přirozené otvory (NOTES) a doplněna je laparoskopická technika šití.
Název v anglickém jazyce
Laparoscopic surgical techniques
Popis výsledku anglicky
The basic characteristics of miniinvasive surgical techniques are summarized in the chapter and its potential advantages and disadvantages are discussed. The terms pure laparoscopic technique, laparoscopic assisted surgery, hand assisted laparoscopic surgery and hybrid procedure are explained. The single port/incision approach and natural orifice transluminal endoskopic surgery (NOTES) are mentioned and laparoscopic suturing technique is included.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
FJ - Chirurgie včetně transplantologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Techniky a technologie v chirurgických oborech
ISBN
978-80-247-3815-4
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
155-162
Počet stran knihy
262
Název nakladatele
Grada
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—